Noterler Birliği ile Veri Paylaşımı Toplantısı

Buradasınız

Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Programı Eylem Planı kapsamında, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu temsilcileri ile Türkiye Noterler Birliği temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Noterlik Kanununa eklenen 198/A maddesi ile noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan tanınmıştır.

11 Temmuz 2015 tarihli ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Noterlik İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında Yönetmelik ile noterlik işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına, saklanmasına, paylaşılmasına ilişkin usûl ve esaslar düzenlenmiştir.

KADEAP’ta yer alan Türkiye Noterler Birliği bünyesinde kurulan veri merkezinde tutulan verilerden kayıt dışılıkla mücadeleye katkı sağlayacak olanların belirlenmesi ve bu verilerin elektronik ortamda ilgili kurumlarla paylaşımına yönelik olan Maliye Bakanlığının sorumluluğunda yürütülen 62 numaralı eylem kapsamında 28 Temmuz 2015, 14 Ağustos 2015 06/11/2015 ve 15/02/2016 tarihlerinde, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, GİB, Adalet Bakanlığı, SGK, Noterler Birliği temsilcilerinin katılımıyla toplantılar yapılmıştır.

Noterler Birliğinden alınacak verilere ilişkin olarak Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu ve Noterler Birliği temsilcilerinden oluşan ortak bir çalışma grubu oluşturulmuştur.

Yapılan bu toplantıda, Noterler Birliğinden alınacak verinin formatı ve içeriğinin belirlenmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulmuş ve çalışmalar yapılmıştır.

En kısa sürede tekrar bir araya gelinip paylaşılacak verilerin format ve içeriğinin son şeklinin verilmesi ve veri paylaşımına başlanarak 62 numaralı eylemin tamamlanması kararlaştırılmıştır.